Veel bla bla, maar weinig ‘aha!’

Klinkt dit bekend in de oren? Misschien is het wel de algemene tendens binnen jouw team. Je probeert namelijk uit alle macht een organisatievraagstuk te kraken, maar veel beweging lijkt er niet in te komen. Tijd om in actie te komen, dus!

Playful Situations helpt jouw team om spanning om te toveren in speelsheid. Samen brengen we al spelend beweging in jouw organisatievraagstuk en creëren we ruimte voor een dialoog, zodat je een nieuwe start kan maken met je team.

Hiervoor kan je terecht bij Playful Situations:
  • Wil je aan het werk gaan met belangrijke vraagstukken of eventjes de batterijen opladen? Met een teamplay-workshop lok je tijdens een teamdag je medewerkers uit hun tent.
  • Heb je bepaalde teamvraagstukken? Dan pakken we die tijdens een facilitatie aan door in een veilig kader samen te ‘spelen’, te experimenteren en een veilige dialoog te begeleiden.
  • Heb je specifieke vaardigheden in gedachten waaraan je samen met je team wil werken? Playful Situations heeft verschillende trainingen in de aanbieding die je medewerkers met plezier aan het leren zetten.

Het kan ook zijn dat je de bal liever in je eigen kamp houdt en geen behoefte hebt aan een externe begeleider. Ook dan kan je nog steeds Playful Situations onder de arm nemen via het Check-In-recept. Hierdoor haal je een heuse wandelende ideeëngenerator en perspectievenmachine in huis. Je creatieve ei blijft helemaal binnenshuis, maar je krijgt wel een extra cheerleader bij je aan tafel.

Ongeacht waarvoor je Playful Situations inzet, het resultaat is altijd hetzelfde: door te spelen komt er een brok energie los in je team. Je medewerkers krijgen de ruimte om een stevige portie lef en durf te tonen en zichzelf te overstijgen, waardoor hun creatief zelfvertrouwen een boost van jewelste krijgt. Iedereen gaat naar buiten met blinkende oogjes en er zit opnieuw beweging in je team.

Wil jij je teamleden laten proeven van mijn onuitputtelijke enthousiasme? Stuur een mailtje of geef een belletje (but for the love of god, don’t leave a voicemail ;))! Samen bekijken we op welke manier ik jouw team kan prikkelen, inspireren en activeren.

En wie is Tessa?

Ik ben een Brusselaar in hart en nieren met liefde voor avontuur. In het weekend vind je me terug in een tent in de vrije natuur of al snuisterend tussen boeken op de rommelmarkt. Naast mijn werk bij Playful Situations waag ik me regelmatig in de circustent; ik hang dan de clown uit en geef cursussen rond circus en theater. Je ziet het: spel en creativiteit zijn bij mij nooit ver weg.

Playful Situations is mijn proeftuin waarin ik me volledig kan ontplooien als methodologiegoochelaar. Co-creatie en procesbegeleiding doen daarbij dienst als mijn stokpaardjes. Ik geloof dat een organisatie maar zo sterk is als de connecties tussen haar mensen onderling. En naar die connecties ga ik elke dag weer met bakken enthousiasme op zoek.

Het is mijn missie om tijdens mijn workshops en trainingen een safe space en brave space te bieden aan alle deelnemers. Want pas wanneer alle oordeel- en weerstandsbarricades wegvallen, kunnen ze zichzelf overstijgen en authentieke connecties vormen. Dat vertrouwen zien ontstaan en groeien, gevolgd door blinkende ogen, wakkert mijn vuur voor mijn werk én het leven aan.

Meer te weten komen over Tessa?

Lees hier het interview met Tessa voor Jobyourself

Playful Situations werkt graag en geregeld samen met deze partners