WROETEN 

Kom samen met ons imperfect creëren & speels wroeten in je creatieproces

JIJ…

…een wroetende creativiteitszoeker die dicht bij zichzelf op avontuur wilt gaan.

…een ideeënfontein, die haar diepe wensen graag wil vangen in de passende potjes.

…een bruisend vat vol pruttelende ideeën, die zin heeft om het eens concreet te maken.

…een projectenstoomtrein die traag op gang komt en wil leren vertrouwen dat het wel komt.

…met een creatieve baby die je tot leven wil wekken.

… die bibbert bij het idee van mislukking, maar nog harder beeft bij het idee van succes.

…ergens in den bocht je creativiteit kwijtgeraakt en klaar om dit seizoen zachtjes de draad terug op te pikken.

…die zo lelijk kan spreken over je eigen ideeën en in het omgewoelde veld wat zachter wilt worden.

…die afgelopen maanden zo ontzettend productief heeft zitten wezen en die nu gewoon wilt spelen.

…op zoek naar de moed om imperfect te maken en er vervolgens ook trots mee wilt zwaaien.

…die prikkelingen zoekt om aan de slag te gaan, zonder blikken van buitenaf.

Welkom in de magische wroetkas;

Een plek waar JOUW creativiteit en persoonlijke proces centraal staat.

WROETEN is vruchtbare grond, gevoed door onze inspiratie en ervaring

The Artist’s Way is onze grote inspiratiebron in alles wat we doen. We volgen het boek niet stap voor stap maar laten ons leiden door een aantal tools en basisideeën die auteur, Julia Cameron heeft ontwikkeld. Ook de magische verhalen van Clarissa Pinkola Estès tonen ons de weg. En ons eigen gewroet. Want dat doen we in ons eigen leven best wel veel.

Daarnaast zetten we alle tools in die wij meedragen in onze coachkoffer en waarvan we denken dat het voor jou een verschil kan maken.  Verwacht je dus aan een mengeling van procesbegeleiding, clownerie, focussen, hekserij, meditatie, Deep Democracy…

Altijd vanuit zachtheid met lef. Met jouw persoonlijke proces centraal.

“Echt een cadeautje voor iedereen die zijn creatieve zelf de ruimte wil geven die het verdient!”

Deelnemer Zomerwroeten

WROETEN is een groepstraject op het ritme van de seizoenen

Een seizoen lang ploegen we zwetend je creatieve schatten om. Zaaien wat speelse creativiteit hier en daar. Laten onze grond rusten wanneer de tijd het vraagt.

Leunen achterover en observeren met een glimlach. En plukken vervolgens de vruchten. Of helemaal achterstevoren, binnenstebuiten en ondersteboven. Dat kan ook.

We komen (twee) wekelijks samen en planten dan onze intenties voor de week. We experimenteren en wroeten. Met vallen en opstaan, trouw aan onze eigen energie en het ritme van het seizoen.

Elke sessie wroeten we in een ander, zorgvuldig uitgekozen thema:

innerlijke seizoenen – creatieve kind – ruimte – innerlijke criticus – (com)passie –  intuitie – imperfecte discipline – wilde natuur – vertrouwen & loslaten.

Na elke sessie in groep, krijg je een doe-en reflectie of leesopdracht. Daarnaast moedigen we elkaar aan om elke ochtend ‘Morning Pages’ te schrijven. En tussendoor wat experimentjes. Met vallen en opstaan. Tot we de smaak te pakken krijgen. En teder kunnen zwaaien naar onze wilde woeste creatieve zelve.

“De herfst is voor mij de tijd om steeds meer naar binnen te keren. Herfstwroeten heeft dat intenser dan ooit gemaakt. Het zorgde voor meer wakkerheid in mijn dagen, en bewust zelf richting geven aan wat ik meer in mijn dagdagelijkse leven wens te integreren. Niet alleen in de toekomst maar ook heerlijk nu. “

Deelnemer Herfstwroeten 2020

WROETEN is een artistieke werkplaats

We strijken neer op plekken waar jij in alle vrijheid kunt experimenteren, zoeken, vinden, rusten en creëren. We kiezen plekken (of de plekken kiezen ons) die een verhaal te vertellen hebben. Nemen deze in en zorgen hier en daar voor wat sprankeltjes magie. We hebben aandacht voor de ideale randvoorwaarden. Zodat jij ongestoord en geïnspireerd je ding kan doen.

Het dagprogramma’s ontstaat spontaan en er is altijd ruimte voor jouw brilliante ingevingen. (Denk maar aan een geïmproviseerde luistersessie van jouw nieuwe album, een ontstpannende yogasessie in de tuin, tarotlezingen in het gras,…). Dit alles met liters thee, soulfood, knisperende vuurtjes, ontspannende wandelingen en gelijkgestemde creatieve zielen. Want je innerlijke kunstenaar moet ook letterlijk gevoed worden!

In 2021 toverden we een Aalsterse molen om in een artistieke werkplaats. Deze plek doopten we Berenklauw & Maneschijn. Creatieve eieren werden er maandelijks bij volle maan, uitgebroed.

Wil je graag zo’n collectief creatiemoment ontvangen & heb je de perfecte plek in gedachten? Laat het ons weten en misschien stoken we binnenkort een vuurtje op jouw binnenkoer!

Zomerwroeten geeft je effectief die beloofde schop onder je kont, en zalft dan met veel mildheid en creativiteit. Het traject was verfrissend, uniek en authentiek, met straffe begeleiding door Tessa en Siska. Zomerwroeten heeft er voor gezorgd dat ik vandaag – met meer focus dan ooit – bezig ben met datgene waarvan ik vind dat het mijn aandacht verdient. Dankjewel!

Deelnemer Zomerwroeten

WROETEN is een broedplek voor jouw creatieve ei

Goesting om zelf iets in de de wereld te zetten? Op zoek te gaan naar je eigen creatieve ritme en imperfecte discipline? Of wil je samen met jouw medewerkers proeven van onze wroetenergie?

Wroeten is ook én vooral jouw eigen creatieve vraag aan ons.

We staan open voor jouw prille ideeën, wensen en gekke verlangens en wie weet wroeten we binnenkort samen tijdens een individueel coachtraject, een sessie ochtendschrijven met je team, een wroetmeditatieworkshop of… .

Ik zit met een creatief ei
Een prikkelende, uitdagende reis naar meer contact met je eigen speelse kompas, gesteund door een doorwinterde reisgids ( met heerlijk verhalend en toch concreet stappenplan) en 2 kwikse reisbegeleidsters die je met zachte doortastendheid doorheen elke etappe laten wroeten.

Deelneemster Zomerwroeten

WROETEN is zelf de weg lopen en tonen

Met onze Podcast, Wroetvragen, geven we een intieme inkijk in ons eigen creatief zoeken.

Elke Podcast – aflevering ontrafelen we een deeltje van ons grillig proces aan de hand van één verrassingsvraag. Deze vraag is vaak geïnspireerd door deelnemers uit onze groepstrajecten of door ons eigen gewroet van het moment.

Luister Wroetvragen via Spotify
Gisteren en nu, onderweg in de trein, ben ik jullie podcast aan het beluisteren. Hoe inspirerend, warm en herkenbaar! Het is alsof ik met jullie in intiem gesprek ben op een avondje, genesteld in de zetel… Ik wil jullie interne critici even laten weten dat ik meer van dat wil, dat het echt ontwapenend is een professionele en toch kwetsbare podcast te horen met jullie warme stemmen.

Luisteraar Wroetvragen

WROETEN is een samenwerking tussen Studio Siska en Playful Situations

Tessa (rechts) is facilitator van creatieve processen en clown (letterlijk). Haar missie is om mensen dichter bij elkaar (en zichzelf) te brengen aan de hand van speelsheid en creativiteit. Het allerliefst spreekt ze improviserend met haar lijf of haar pen. En ze neemt altijd de tijd die nodig is. Het liefst van al zelfs meer. Je herkent haar aan haar kleurrijke schriftjes en stiftjes, het vaakst liggend op de tafel van een brussels terras.

Zij is belezen, beoefend en enthousiast van: clownerie, Deep Democracy, focussing, journaling, appreciative inquiry, psychodrama, storytelling, improvisatietheater…

Siska (links) is procesbegeleider en dat doet ze met turbulente zoekende zachtheid. Haar missie is om ruimte te creëren bij mensen en organisaties voor de verschillende kanten van een verhaal want elk verhaal, elke situatie heeft niet 1 maar verschillende keerzijden. Ze leest graag boeken en eigenlijk nog liever mensen en legt daarbij graag de vinger op de wonde- of liever positiever- op de plek waar groei ontstaat.

Als je Siska zoekt, vind je haar hoogstwaarschijnlijk op een Brussels terras verzonken in een intens gesprek of in haar Studio, alleen met haar gedachten of schrijfsels. In een bos kan ook, samen met haar zoontje en vrouw. Wie zoekt, die vindt.

Siska is geschoold in en werkt graag vanuit Deep Democracy , Appreciative Inquiry, Voice Dialogue, Interculturele Communicatie, Systemisch- en lichaamswerk.

WROETEN IS GEWEEST